I dagens blogginnlegg skal jeg ta for meg hvordan du man kan benytte deg av et sosialt medium til din markedsføring. Sosiale medier spiller en sentral rolle i kommunikasjon og markedsføring for mange virksomheter. Hvilket medium man bør velge å markedsføre i varierer fra hvilken målgruppe man skal henvende seg til, og hvordan annonse man skal kjøre. Snapchat er en spennende plattform som kan spre merkebudskap gjennom kreative løsninger og formater.

Hva er snapchat?

Snapchat er en mobilapplikasjon for deling av foto og video, samt chatte og ringe. Det som skiller appen fra andre meldingstjenester er at bildene og videoene er kun tilgjengelig en kort stund, men det kan brukeren bestemme selv. Tjenesten tilbyr også kvalifikasjoner som story, hvor storyen kan bli sett av alle som er venn med deg på plattformen og er tilgjengelig i 24 timer. Plattformen ble utviklet av en studentgruppe ved Standford Univerersity, og ble offisielt utgitt i App Store september 2011. (wikipedia,)

Hvem bruker Snapchat?

Ut ifra Ipsos SoMe-tracker i første kvartal i 2021 er det registret 2 695 000 brukere på plattformen Snapchat, hvor 47% bruker appen daglig. Ut ifra rapporten til Ipsos ser jeg at det er et flertall av kvinner som har en profil på mobilapplikasjonen i alle de ulike aldersgruppene. Målgruppen 18-29år benytter seg av appen hyppigere enn de andre aldersgruppene. Jeg har tidligere skrevet et innlegg om den beste måten å markedsføre til den målgruppen, les mer her om du er interessert i det. Primært er det flest den unge målgruppen som er aktive brukere i appen i dag, men jeg ser en vekst i de eldre aldersgruppene.

Q1'21 slide 4

Kom i gang med Snapchat-annonser

Snapchat tilbyr flere ulike typer annonser, jeg skal ta dere i gjennom de jeg mener er de viktigste. Første jeg vil nevne er Snapchats selvbetjente annonseringsplattform, Ads Manager, som lar deg lage annonser, starte kampanjer, overvåke ytelsen og optimalisere mot målene dine – alt på ett sted. Innenfor Ads Manager er det to typer Ads å velge i mellom: (Forbusiness.snapchat, 2021)

 • Øyeblikkelig oppretting: Opprett en annonse på mindre enn 5 minutter for å få besøk av nettsteder, appinstallasjoner, appbesøk eller for å be Snapchatters ringe eller sende en tekstmelding til bedriften din.
 • Advanced Create: Lag flere annonsesett med mer avanserte målrettings- og budfunksjoner. Du kan også bruke Snap Pixel for å måle effekten av kampanjene dine og optimalisere mot målene dine.

Videre er det lurt å benytte seg av snap pixel for å optimalisere kampanjene dine. Snap Pixel samler informasjon om handlinger som er utført på nettstedet ditt, slik at du kan måle kampanjens innvirkning og optimalisere. Spor konverteringer, bygg målrettede målgrupper, og optimaliser kampanjene dine. Snap Pixel er et stykke kode som sporer brukerens handlinger på nettstedet ditt, slik at du kan måle effekten av kampanjene dine og engasjere brukeren til å bli interessert i produktene dine på nytt.

Ulike annonseformater i E-handel annonsering

Snapchat tilbyr tilpassede annonseformater for å skreddersyr annonser til målgruppen din og øke salget. Ads blir plassert i mellom storys til venner og på utforsk og Discovery.

 • Enkeltbilde- eller videoannonser – Gjør øyeblikkelig innvirkning!
  Annonsen er i fullskjerm og kan brukes til mange mål. Ved å legge til et vedlegg, kan brukerne av snapchat sveipe opp og konvertere videre på nettstedet ditt.
 • Dynamiske produktannonser – Tilpass annonser for kundene dine!
  Ved å bruke kataloger, snap pixel eller din mobile målepartner, kan man automatisere annonseoppretting, samtidig som man optimaliserer mot handlinger som er viktigst for virksomheten din ved å påvirke til kjøp online eller i app.
 • Samlingsannonser Vis frem en serie produkter!
  Samlingsannonser vises i historier og viser en serie produkter som gir brukerne en smidig måte å bla gjennom.
 • Historieannonser – Nå brukerne med en serie annonser!
  Story Ads er en serie på 3-20 snaps som leverer sammen med populært innhold skreddersydd til brukernes preferanser i Discovery-delen. (forbusiness.snapchat,2021)

Annonser som påvirker brukere til å laste ned eller bruke appen din

Dersom du ønsker å promotere en mobilapp eller et nytt spill på snapchat for å få applikasjoner og engasjement, burde du benytte en av de ulike annonse typene som er nevnt under.

 • App-engasjementsannonser
  Bruk dype lenker for å få eksisterende brukere tilbake til appen din. Annonser med nytt engasjement kan forbedre oppbevaring, aktivere bortfalte brukere og øke effektiv inntekt for appen din. Vedlegg til dype lenker er tilgjengelige for enkeltbilde- eller videoannonser, historieannonser, samleannonser og AR-objektiver.
 • Appinstallasjonsannonser
  Bruk appinstallasjonsannonser til å kjøre Snapchatters direkte til appbutikken. Appinstallasjonsannonser er tilgjengelige med en rekke ytelsesformater: inkludert enkeltbilde- eller videoannonser, historieannonser og AR-objektiver.

Litteraturliste

https://inevo.no/blogg/snapchat-annonsering/ funnet 08.06.21

https://forbusiness.snapchat.com/?locale=nb-no funnet 08.06.21

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.