Sosiale medier er med på å påvirke hverdagen til de aller fleste i samfunnet gjennom det konstante jaget etter å holde seg oppdatert på trender, nyheter og hva andre driver på med. I dagens blogginnlegg skal jeg ta for meg noen av markedsføringskanalene og komme med mine anbefalinger om hvilke digitale markedsføringskanaler små bedrifter/organisasjoner burde benytte seg av i 2021, basert på statistikk og trender.

Velg en målgruppe

Først og fremst bør man velge seg en målgruppe man skal rette markedsføringen sin mot, for å kunne nå målgruppen på best mulig måte tilpasset den. I dette innlegget kommer jeg til å fokusere på målgruppen i alderen 18-29 år. Anbefalingene min vil basere seg etter Ipros sin SoMe-tracker, hvor de har oppdaterte tall for Facebook, Instagram, Linkedin, Snapchat, Twitter, Pinterest og Youtube. Ut ifra at jeg har valgt målgruppen 18-29, kommer jeg til å fokusere på plattformene Instagram ogSnapchat. Under ser du en oversikt over forbruket av sosiale medier i Norge i første kvartal 2021.

Instagram

Første plattformen jeg vil anbefale er Instagram som er en gratis applikasjon for bilde- og videodeling som er tilgjengelig på Iphone og Android. En hver person kan laste opp egne bilder/ videoer og dele med følerne eller en utvalgt gruppe, og man kan få/gi likes, kommentar på innlegget til ulike brukere. For å opprette en konto må personen være over 13 år og registrere en e-postadresse og velge seg et brukernavn.

Ut ifra ipsos sine tall over ser vi at per 2021 er det 2 609 000 brukere på Instagram, og gruppen 18-29 år er den som har høyest bruksfrekvens. Ved bruk av denne plattformen kan du opprette en egen bedriftskonto hvor du kan ha oversikt over kontoer nådd, samhandling på innhold og publikum med lokasjon, aldersgruppe, kjønn og når de mest aktive tidspunktene er. Og på innleggene kan man se innleggsinnsikt med samhandlinger, profilbesøk og oppdagelse som eksponering, rekkevidde. Se bildene under.

Dersom du vil lese mer om hvorfor du burde bruke Instagram til markedsføring kan du lese mer om det her.

Snapchat

Den andre plattformen jeg vil anbefale for å nå målgruppen 18-29 er Snapchat som er en meldingstjeneste hvor man deler bilder og videoer, kalt snaps, med kontakter. Det som skiller Snapchat fra andre meldingstjenester er at bildene og videoene kun er tilgjengelige en kort stund. En annen ting man kan bruke Snapchat til er å dele en snap i en Story-funksjon, da har snappen en varighet på 24 timer.

Ut ifra tallene til Ipsos ser vi at aldersgruppen 18-29 er overlegene i bruken av applikasjonen Snapchat. Det er tilsammen 2 695 000 mennesker i Norge som har en profil på plattformen og det tilsvarer 65 prosent. Gjennom snapchat kan bedrifter kjøpe og sponse eventuelle filtre og koble til sanger gjennom filter. En kan også abonnementer og utforske, se bildene under. Ved å markedsføre seg gjennom Snapchat kan man fort bli lagt merke til og få raskt oppmerksomhet, noe som er perfekt for små bedrifter eller eventuelt for nye produktlanseringer eller om man skal gi ut en ny sang.

Ettersom målgruppen 18-29 år allerede bruker disse plattformene mye, er det perfekt å markedsføre seg mot disse gjennom å møte de der de er. Da vil det bli mye lettere å bli oppdaget av målgruppen og få den ønskede oppmerksomheten fra dem. Det er mye reklame på alle mulig plattformer, så det er viktig å ha så personlig tilpasning som det lar seg gjøre. Gjennom å bruke de to plattformene kan man danne gode relasjoner mellom potensielle kunder og bedriften gjennom å legge ut storys, videoer og bra bilder på Instagram og Snapchat og skrive personlig tekster på innleggene.

  • Lotte

litteraturliste

Om Instagram https://www.facebook.com/help/instagram/424737657584573?helpref=related
Om snapchat https://snl.no/Snapchat
Tallene til instagram og snapchat https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q121
Bildene fra Instagram og Snapchat er hentet fra mine egne sosiale medier

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.