Da er vi i gang med den avsluttende modulen som tilhører kategorien digital markedsføring med Marius Vetaas Thomassen som foreleser. De neste ukene vil jeg publisere 2 blogginnlegg i uken hvor jeg vil ta for meg spennende temaer innenfor digital markedsføring. I dagens blogginnlegg tar jeg for meg Google Analytics og skriver om hvordan du selv kan ta i bruk dette verktøyet til din bedrift.

Hva er Google Analytics?

Google Analytics (GA) er et analyseverktøy som er gratis. Analyseverktøyet gir deg verdifull data om dine kunder og hvordan de samhandler med nettsiden din, som kan gi en dypere forståelse av kundene og kundereisen. Ved å få innsikten gjennom analyseverktøyet kan det bidra til at du leverer bedre opplevelser og vil få bedre resultater. Noen spørsmål man kan finne ut av ved å bruke Google Analytics:

  • Hvor lang tid brukere oppholder seg på nettstedet ditt
  • Hvilke sider som gir flest salg
  • Hvem som besøker nettsiden din
  • Når de avslutter besøket

Jeg skal ikke vise hvordan man lager en konto i Google Analytics, men for å komme i gang kan du følge trinnene på linken her. https://support.google.com/analytics/answer/1008015?hl=no

Hva er poenget med å sette mål?

I Google Analytics er det viktig å sette seg konkrete, målbare mål for å kunne måle og analysere dataen for å finne ut av i hvilken grad brukerne fullfører de bestemte målene som er satt for nettsiden. Et mål er en fullført aktivitet, også kalt en konvertering. Uten mål er det vanskelig å ha en plan på hva og hvor man vil, og får ikke så mye nytte ut av verktøyet. Gjennom å konfigurere mål på riktig måte, kan Analytics gi deg viktig informasjon.

Det er fire forskjellige måltyper, se tabellen under.

Videre skal jeg ta dere igjennom hvordan dere enkelt kan sette opp mål i deres Google Analytics, start med å gå inn på Administrator. Nedenfor ser du hva som dukker opp da du går inn på Administrator, deretter ser man MÅL som står til høyre i oransje skrift. Trykk da videre på mål.

Da kommer man på denne siden, hvor du trykker på den røde boksen som det står +NYTT MÅL.

Videre må man velge ett type mål, jeg velger spesialtilpasset.

Videre velger du et mål du ønsker som er tilpasset ditt mål, deretter trykker du fortsett.

Etter måloppsett og målbeskrivelse er satt, kan du velge å ha med måldetaljer som varighet og verdi i form av pengeverdi. Men dette er valgfritt! Videre er det bare å tykke lagre. Da er Målet satt, og det vil da se slik ut som nedenfor.

Google Analytics er et enkelt verktøy å komme i gang med, jeg anbefaler og «leke» seg litt med de ulike funksjonene og prøve seg litt frem. Det er mye gode videoer ute på nett og kurs man kan benytte seg av. Håper innlegget mitt kan være til hjelp dersom du er ny med analyseverktøyet og ønsker å sette noen mål for ditt nettsted.

  • Lotte <3

Litteraturliste

Hvordan bruke Google Analyticshttps://synlighet.no/blogg/hva-er-google-analytics/ Lesedato: 19 mai 2021

Om Google Analytics https://marketingplatform.google.com/about/analytics/ Lesedato: 19 mai 2021

Bildene er skjermdumper hentet fra min egen Google Analytics konto 19 mai 2021 https://analytics.google.com/analytics/web/#/a193359238w267229368p240212672/admin/goals/table

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.