Dette er mitt siste blogginnlegget i kategorien E-varehandel. Jeg tar for meg prosessen teamet mitt har vært igjennom fra brainstorming til vi endelig lanserte nettbutikken. Det har vært en lærerik og utfordrende prosessen, men vi har lært utrolig mye på veien og glad jeg fikk muligheten til å gjennomføre dette prosjektet.

Fra ide til ferdig produkt

Brainstorming

Vi startet prosessen med en lang brainstorming med alt av hva vi kunne tenke oss å selge, hvordan interesser vi har og hva markedet har behov for. Vi diskuterte alt fra gjenbruk av klær og bøker, lage smykker/puter, til tjenester som vasking av leiligheter. Etter noen dagers tenking og vurdering endte vi på ideen om å skape hjemmelagde perlesmykker som vi selv produserer. Dette var produkter vi selv hadde lyst på og mente hadde et stort potensial. Sommeren var rett rundt hjørnet som er tiden for freshe tilbehør som perlesmykker, derfor konkluderte vi med at timingen var perfekt.

Vår fremdriftsplan

Etter vi hadde funnet ut av hva vi skulle selge, lagde vi oss en fremdriftsplan på veien videre. Jeg vil videre gå igjennom fremdriftsplanen og fortelle om mine erfaringer.

  • Finne navn og konsept

Navnet på selskapet ble diskutert mye frem og tilbake og det var forslag som «perlejentene», «perlekaos», og navn som står for noe «Zehra som står for Beauty, men vi endte til slutt med Pearl By Heart, navnet er internasjonalt og enkelt å huske. Vi ville skape et navn som flyter lett på tungen og lett å huske, for vi vil komme i folks bakhode.

Konseptet vi landet på var å selge perlearmbånd som vi skulle produsere selv. Vi ble enige om å ha en klar rød trå igjennom konseptet og designet på smykkene. Designet er sesongbasert etter årstidene i Norge, vi kommer til å ha fire hoved design i året og eventuelt 2 kolleksjondrop i hvert. Ettersom våren allerede er her, bestemte vi at første design skulle være inspirert av den norske sommeren med elementer av bølgeskvulp/havet, de fantastiske strendene oppi nord, blomsterenger og solen. Vi ønsket å gjøre smykkene feminine og delikate, uten å få et barnsligpreg over det, ettersom mange forbinder hjemmelagde smykker som barnslig, noe vi fikk bekreftet da jeg først fortalte ideen til venner.

  • Sette mål – OKR

Vi satt oss et hovedmål og noen delmål i styringssystemet OKR. Hovedmålet vårt var å «lansere en inspirerende og brukervennlig nettside, med høyt fokus på kundeserive» og vi hadde tre delmål:300 Følgere på Instagram innen 10.mai, selge 20 produkter første uken etter lansering av nettbutikken og få 500 Besøkende på nettbutikken innen slutten av mai. Det å bruke OKR har gjort reisen med å sette opp en nettbutikk enklere ved å ha mål å strekke seg etter og kunne måle hvor man er i prosessen.

  • Kjøpe inn materialer

Bestemmelsen for hvilke materialer vi skulle bruke på å lage smykkene brakte utfordring siden vi ikke kunne dra fysisk til butikkene for å se på de ulike varene. Vi brukte lang tid på å lese produktanbefalinger, både gode og dårlig, vi var i kontakt med de potensielle butikkene vi vurderte å kjøpe materialer fra igjennom mail og telefonsamtaler. Vi endte med å kjøpe fra en butikk i Drammen med navn Stoff & stil og Panduro. Vi brukte litt penger fra egen lomme her, men dette var noe vi hadde tro på kom til å selge og var ikke redde for å måtte legge ut litt penger. Vi kjøpte også små oppbevaringsposer i ulike farger som vi selger smykkene i.

  • Kjøpe domenenavn og lage kontoen på shopify tillegg til å utforme den

Domenenavn trodde vi ikke skulle bli noe problem da vi allerede hadde erfaring med dette etter vi hadde satt opp hver vår blogg. Overraskende nok var det her vi har møtt størst utfordring med å skulle koble domenenavnet sammen med shopify. Det har vært mye frustrasjon rundt domenenavnet og det hele endte med at vi lanserte nettbutikken før vi fikk det på plass, men planen er å få til dette i løpet av kommende uke ved hjelp av kundeservicen til shopify.

Det å opprette en konto i shopify var ikke noe problem, det gikk smertefritt for seg. Tok bare litt tid å gjøre seg kjent med de ulike funksjonene i shopify, alt i alt har det vært relativt enkelt å forstå og jobbe med. Jeg surra mye med betalingsløsningen siden jeg ikke så at det var mulig å installere inne på shopify, så jeg var i kontakt med Fiken og Brønnøysund for å få tak i organisasjonsnummer, og så at det kostet opptil 2500 kr, som jeg tenkte umulig kunne stemme. Etter mye frustrasjon og frem og tilbake lærte vi av en medstudent at de allerede lå inne i shopify. Så det er lett å rote det til, selv om det ligger rett foran nesa på deg.

  • Produsere produktene og salg

Produksjonen var morsom, men ganske krevende. Vi oppdaget at det å produsere perlesmykker var en vanskeligere jobb enn hva vi forutså, det var både tidskrevende og utfordrende å lage design og størrelse på produktene. Det kunne fort ta opp til en time å produsere ett perlearmbånd, som krever konsentrasjon og tålmodighet. Vi måtte også teste produktene ved å gå med dem, og sjekke ut kvaliteten om de holdt seg fint og ikke røk/gikk i stykker.

Pearl By Heart tilbyr ulike perlearmbånd i forskjellige design laget av skaperne. Perlearmbåndene er laget av 3m pastellfargede rocaillesperler, armbåndene kommer i ulike mønstre, design og er laget til en hver smak. Vi selger også det populære skjellarmbåndet, hvor hele armbåndet består av skjell og en hvit bomullstråd.

  • Pris på produktene

Vi regnet kostprisen basert på hva vi betale tilsammen for perlene, og delt det på hva en perle da kostet og ganget det med hvor mange perler vi hadde brukt. Samme gjorde vi med tråen vi brukte. Regnestykket som ble gjort for å regne ut kostpris var pris på produktet delt på hvor mye et produkt kostet og ganget det med antall per perle og cm på tråden vi benyttet oss av. For å finne prisen på produktet brukte vi kostpris og ganget med 2.5, denne måten å gange priser på har jeg lært gjennom min tidligere jobb i Oui Clothing hvor vi ganget enten med 2,8 eller 3 av kostprisen for å finne salgspris. Vi valgte å gange med 2.5, siden vi ikke ønsket å prise oss for høyt til å begynne med, så vi valgte en in-line prisstrategi hvor vi starter nøytralt og eventuelt øker prisen senere.

  • Ta bilder av produktene

Vi planla å ta bilder til nettsiden i solen ut mot havet og på stranden nede på Tjuvholmen, men vi møtte på noen utfordringer med været. Ettersom de dagene vi hadde mulighet til å ta bilder var det selvfølgelig dårlig vær. Det resulterte i at vi ikke fikk tatt de bildene vi hadde planlagt, men ble istedenfor bilder i regnet nede ved vannet på Tjuvholmen, men resultatet ble etter all forventing bra uansett.

  • Ferdigstilling og lansering av nettbutikken

Tilslutt la vi inn alle bildene som vi ønsket til første kolleksjonsdropp med fine produktbilder og utfyllende produktbeskrivelser. Vi delte innlegg på Facebook og Instagram angående lanseringen, hvor vi hadde et åpningstilbud med 10% til alle som meldte seg inn i kundeklubben. Nettverk er glimrende å ha i en oppstartsprosess ved å brukte de til å dele innleggende på sine egne sosiale plattformer. Gjennom bruk av familie, venner bidro dette til å skape en suveren lansering, med mange kjøp som ikke var forventet. Vi solgte 22 produkter og fikk en inntekt på over 1600 kr på lanseringsdatoen. Sjekk ut nettbutikken: https://pearl-by-heart.myshopify.com/

Personlig læringsutbytte

Alt i alt har jeg lært utrolig mye gjennom prosessen med å lage smykker, konsept og bygge opp en velfungerende nettbutikk. Prosessen har vært alt fra morsom til frustrerende, men vi har måttet finne ut av problemer selv og vi har stått på egne bein, som har tvunget oss til å måtte lære oss det. Jeg har fått et nytt syn på nettbutikker, for jeg vet nå hvor mye jobb det ligger bak en velfungerende nettbutikk. Det har også vært lærerikt å samarbeide i et team og diskutere løsninger, oppgaver og ta avgjørelser sammen som påvirker design, priser og markedsføring.

– Lotte <3

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.