I dette blogginnlegget skal jeg ta for meg innlegget «How to Build a brand from nothing» av Hiten Shah. Formålet med blogginnlegget er å oversette innlegget til norsk og gjøre eventuelle forbedringer deretter. Jeg valgte dette innlegget på bakgrunn av at dets relevans i forhånd til bachelorgraden min, markedsføring og merkevareledelse. I innlegget benytter jeg meg av sitater og bilder som tilhører Hiten Shah.

Hvordan bygge et merke fra ingenting

I løpet av de første månedene som medstifter av Buffer, skrev Leo Widrichs to til tre gjesteblogginnlegg hver dag. Widrichs startet i selskapet i Januar 2011 og hadde allerede i April fått over 100 omtalelser av merkevaren i andre blogger. I løpet av ni måneder hadde de fått over 100.000 registrerte brukere. Folket kaller det Leo gjorde for «innholdsmarkedsføring», «kundeoppkjøp» og «å gjøre ting som ikke skaleres», men går glipp av det større bildet. I løpet av ni måneder bygget Leo selskapet Buffer til et meningsfylt merke!

Viktigheten av merkevare

Du har bygget en merkevare når du har opptatt en plass i bakhodet til forbrukerne

Tenk på hvorfor Amazon er så vanedannende – de besitter en del av hjernen vår. Når vi tenker på å kjøpe nesten hvilket som helst produkt, er vår umiddelbare tanke å gå på Amazon for å få produktet til den laveste prisen. Jeg vet at jeg kan åpne appen, trykke to ganger og ha den hjemme i løpet av to dager.

I oppstarten av merkevarebygging betyr det å bygge et merke at du får direkte, upåvirkede besøkende som kommer til nettstedet ditt. Dette er personer som grunnløst besøker nettstedet ditt, sett bort i fra at du har opptatt en plass i bakhodet deres. De hadde en tanke, og det utløste dem til å aktivt oppsøke nettstedet ditt.

På langsikt, vil dette innebære større spredning for merket gjennom å kapre allmennhetens oppmerksomhet. De tenker på positivt om merket og spredningen foregår på folkemunne (Word Of Mouth).

Derfor er det viktig å bygge merkevarer. Det er det som får deg ut av tankesettet «ting som ikke lønner seg» og skyver deg mot en ekte vekst.

For å bygge merkevaren din fra ingenting, trenger du to ting: nyhet og repetisjon. Som vi skal se nærmere på utover innlegget.

Nyhet

Kvaliteten på å være ny, original eller skille seg ut

Siden 1999 har 37signals blogget om hva de gjør, hvorfor de gjør det, og hvordan de tenker om å bygge sin virksomhet. Da de startet, var det meget uvanlig. Ingen andre delte hvordan de balanserte bygge-produkter med rådgivning, eller hvordan de gjorde A / B-tester for SaaS-virksomheten. De er plakatbarnet i SaaS for å skape nyhet rundt merkevare ved å dele, utdanne og hjelpe andre mennesker med å lære.

«Slik definerte vi nyheten for merkevaren vår tidlig på KISSmetrics:»

Vi vil dele alle og alles markedsføringsanalyseinnhold, så lenge det var av høy kvalitet og virkelig nyttig.

Vi definerte merkevaren vår ved å være nyttig, og det gjorde Twitter-kontoen vår til plattformen markedsførere kan lære mer om analyse. Over tid vokste Twitter kontoen deres med over 200.000 følgere, alle 100% organiske, uten å bruke en eneste krone.

Hvordan gjøre det bra på Twitter, med eller uten buffer?

I over en tidsperiode la Leo til nye elementer i merkevaren med en vitenskapelig tilnærming til lykke, produktivitet og med en radikal tilnærming til selskapets åpenhet. Buffer var dermed i stand til å holde merkevaren ettertraktet med et langvarig livsløp, fordi den kom fra et autentisk og ekte sted.

For å skape interesse for merket, kan du ikke bare snakke om elementene som skiller deg ut. Du må faktisk sette de i praksis og skape en ny opplevelse for forbrukerne.

Repetisjon

For å oppta en plass i bakhodet til noen, må du fange oppmerksomheten deres gjentatte ganger, til du er der for å bli. Repetisjon er et nøkkelord i den sammenheng.

Innholdet i innholdsmarkedsføring er nøkkelen her:

Innhold kan være en tweet, et facebook-innlegg, et blogginnlegg eller noe som kan produseres og distribueres gjentatte ganger.

Effekten av innholdet er at det kan skaleres, både når det gjelder det uendelige antallet mennesker som kan konsumere et individuelt stykke innhold, og de utallige måtene innholdet kan pakkes og produseres på. Den skalaen er det som skaper repetisjonen som utgjør merkevaren.

Når Leo snakker om sin gjestebloggingsstrategi, understreker han viktigheten av å «… velge kvantitet fremfor kvalitet.» Sett annerledes:

Folk overvurderer ofte materialets substans og undervurderer merke repetisjon.

Leo holdt materialet smalt og sentralt, helt og holdent rundt hvordan man gjør det bra på Twitter. Han fokuserte på repetisjon og publiserte over 150 gjesteinnlegg og det var det som gjorde Buffer autoritær i forhold til hvordan man på best mulig måte benytter seg av Twitter.

På Quick Sprout bygde vi et merke gjennom min medstifter Neil Patel. Vi satte nesten identiske bilder av ansiktet hans på forsiden, sidefeltet til bloggen, på Twitterkontoen hans, i tillegg til alle hans personlige nettsted. Det er gjennom denne repetisjonen at man etterhvert legger seg som et minneverdig inntrykk i bakhodet hos folk.

Skjermdump tatt fra: https://hitenism.com/build-brand/
Skjermdump hentet fra: https://hitenism.com/build-brand/
skjermdump: https://hitenism.com/build-brand/

Flere eksempler på repetisjon som bygger merkevaren

Hos AdEspresso drikker hvert lagmedlem espresso. De bruker de samme bildene på tvers av Facebook- og Twitter-profilene sine.

I følge medstifter Armando Biondis er det «… frekvensen med lav intensitet som bygger merkevare og tillit», og han krediterer det for å få dem fra 0 til 1 million i årlige gjentatte inntekter.

Skjermdump hentet fra: https://hitenism.com/build-brand/

På ReadMe setter de ugleoppstartsmaskotten sin overalt på nettstedet deres, og bruker den i alle sine sosiale medier og kommunikasjon med kunder, i tillegg til å ha det over hele kontoret. Som igjen spiller på humor.

For grunnleggeren Greg Koberger betyr gjentakelsen at «kundene våre kjenner Owlbert nå, men enda viktigere, de vet at selskapet vårt er litt annerledes».

Skjermdump hentet fra: https://hitenism.com/build-brand/

For å bygge en merkevare best mulig, må det hele begynne med deg

Når du begynner fra ingenting, er du den beste merkevaren du kan bygge for din virksomhet. Dette er lekeparken som har ført til at folk som Jason Fried, Neil Patel og Leo Widrich bygger både personlige merker og selskapets merkevarer fra bunnen av.

  • Nyheten er basert på hva som inspirerte deg til å starte din bedrift og hva som får deg til å skille deg ut.
  • Repetisjon tidlig i fasen er lett å gjennomføre fordi du kan rette det med mot deg selv og din historie. Folk liker historier, og de vil alltid høre om hvorfor du startet virksomheten.

Dersom du gjør dette, vil du kunne samle en gruppe mennesker rundt deg, og du vil begynne å oppta plass i folks bakhoder. Gjennom kontinuerlig repetisjon og opprettholdelse av det som skiller seg ut som kan oppta mer og mer plass i folks bakhode.

Å bygge et merke handler om mer enn å gi ut gratis smaksprøver med logoen din på. Det handler om å lage historier. Produktet og firmaet ditt eksisterer for å gjøre jobber for kundene dine og hjelpe dem med å gjøre suksess.

Det er flere verktøy og produkter i SaaS i dag enn noen gang før. For hver jobb som trenger å gjøres, er det mange verktøy som fyller plassen. Til syvende og sist er merkevaren din som skiller bedriften og produktet ditt i hodet til kundene dine. Brand er det du trenger å fokusere på for å kunne konkurrere i dagens overfylte og utfordrende markeder.

- Lotte 

Litteraturliste
Hinten, Shah. u.d. Hentet April 28,21. https://hitenism.com/build-brand/

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.