I dette blogginnlegget skal jeg analysere og vurdere en selvvalgt nettbutikk. Jeg kommer til å vurdere nettbutikken etter ehandel sine 10 vurderingskriterier. Blogginnlegget er inspirert av Even Ødegård sitt blogginnlegg om «Hvordan vurdere din nettbutikk». Nettbutikken jeg har valgt å analysere er Getinspired.no. Analysen som blir gjort er basert på mitt inntrykk og meninger om nettstedet.

Hvem er Get Inspired?

Get Inspired er en norsk nettbutikk med et stort utvalg av sporty dameklær og sko til både trening og fritid. Selskapet ble startet opp i 2009 av Silje Landevåg og har tilsammen 35 medarbeidere og 20 lagerroboter per i dag. Et av målene til Get Inspired er å gi hver eneste kunde en kundeservice i toppklasse. De fører merker som Nike, Adidas, Bootybuilder og mange flere. Hovedkontoret deres er i Trondheim. De er å finne på de sosiale plattformene: facebook, snapchat og instagram.(https://www.getinspired.no/om-oss)

Førsteinntrykk

Get Inspired har en innbydende og tydelig forside som gir et godt førsteinntrykk.  Logoen er synlig i venstre hjørne, spm forsikrer kjøperen hvor de har kommet. Jeg ser det er rask levering på inntil 3 dager, det kommer også tydelig frem at det er 30 dagers åpent kjøp og fri frakt ved kjøp over 699kr. Det er lett å legge merke til «hjelp» knappen nede i høyre hjørnet, dersom jeg skulle hatt noen spørsmål. Det er lett å navigere meg rundt på siden da produktene er delt inn i kategorier som klær, sko og tilbehør. Alt i alt et ryddig og godt første inntrykk!

skjermdump:https://www.getinspired.no/

Synlighet

Hvor synlig er Get Inspired? Jeg går ut ifra både Search Engine Optimizing (SEO) og Search Engine Marketing (SEM). For å teste hvor synlig de er på søkeresultatet på google, brukte jeg søkeordet «Treningsklær dame» her dukket de opp som den øverste annonsen, så de har en veldig god synlighet på deres viktigste søkeordet. Jeg testet ut noen andre søkeordet også «løpesko», «løpejakke» og «treningsklær» nettsiden ligger på topp to hver gang. Derfor vil jeg konkludere med at synligheten er bra, de er på og får vist produktene sine.

Brukervennlighet

Netthandel skjer ikke lengre kun fra en datamaskin, men også fra andre enheter som mobil og nettbrett hvor potensielle kunder gjør research osv. Det er derfor viktig at nettbutikken er tilpasset disse enhetene. Brukervennligheten til Get Inspired på mobil er oversiktlig og godt tilpasset, noe som gjør det lett for kunden å søke rundt og gjennomføre en komplett ordre fra mobilen. Opplever litt treg opplastning på nettsiden og når jeg går inn på de forskjellige produktene. Utenom det er brukervennligheten svært god, med en ryddig side som er lett å søke og finne de ulike kategoriene du skulle lete etter.

skjermdump:https://www.getinspired.no/

Kjøpsprosess

Det er viktig å ha en enkel og oversiktlig kjøpsprosess for å ikke miste kunder under et av stegene i prosessen. Get Inspired viser tydelig øverst på start siden at de har rask levering med 1-3 dager og at de har 30 dagers åpent kjøp. Leveringsalternativene er gode med flere forslag som å leveringsalternativer som ulike butikker eller valg av hjemlevering, men må betale litt ekstra for det. Betalings mulighetene de tilbyr er å betale gjennom Klarna ved å velge enten «få først. Betal senere», «Dele opp», «kort» eller bare bruke kredittkort eller debetkort, med bilde av logoen til VISA og MasterCard. Jeg opplever kjøpsprosessen som enkelt og lett å gjennomføre et kjøp uten komplikasjoner, og det er fint at de tilbyr betaling gjennom Klarna. Og fint at de tilbyr både henting på butikk (gratis) og at man kan betale litt for å få det levert på døren om ønskelig.

skjermdump: https://www.getinspired.no/checkout/klarna/
skjermdump: https://www.getinspired.no/checkout/klarna/

Teknologi/hastighet

Mange velger å forlate nettsider som er trege og bruker lang tid på lase opp, det sies at dersom det tar mer enn 4 sekunder mister du mange kunder. For å teste nettsiden sin hastighet brukte jeg Google pagespeed insights tool. https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=https%3A%2F%2Fwww.getinspired.no%2F&tab=mobile Resultat for hastigheten på datamaskin kom på 44/100. Imens hastigheten på mobil kom på så lavt som 9/100.(Som vises på bildet under) Ut ifra resultatet er det en stor mulighet for forbedring som vil bidra til å gjøre siden raskere. Noen forlag pagespeed insights kommer med er å fjerne ubrukt javascript, bruke nyere bildeformater og eliminere ressurser som blokkerer gjengivelse. Funnene som ble gjort overrasket meg, jeg opplever ikke nettsiden som så treg som scoren viser, men det kan selvfølgelig variere fra forskjellige enheter med tanke på internett osv. Det er utrolig viktig med rask opplastning for å få kundene til å bli på siden, dette burde absolutt forbedres.

skjermdump: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=https%3A%2F%2Fwww.getinspired.no%2F&tab=mobile
skjermdump: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=https%3A%2F%2Fwww.getinspired.no%2F&tab=mobile

Kundetilfredshet

Et av hovedmålene til Get Inspired er å levere kundeservice i toppklasse. Nettsiden har tydelige kundevurderinger under alle produktene, der viser de både gode og dårlig vurderinger. Vurderingene er fra kunder som har kjøpt og erfart produktet, hvor de i tillegg kan legge med bilder. Anmeldelsene er verifiserte kunder med fullt navn, og har alltid spørsmålet «hvordan er den i størrelsen» som kunden svarer på, som gjør det lettere for nye kunder å velge størrelse. På bilde under ser man eksempel på hvordan man kan legge inn en vurdering eller stille et spørsmål. Dersom man skulle lure på noe kan man lett trykke på «Hjelp» knappen på forsiden hvor du legger inn e-post adresse og hva de kan hjelpe deg med. Kundetilfredsheten til Get Inspired oppleves som høy, og lett for kundene å ta kontakt med selskapet og finner lett frem til anmeldelser.

skjermdump: https://www.getinspired.no/new-balance-coast-nb-wcstl-pp5
skjermdump: https://www.getinspired.no/

Trygghet

Trygghet er et viktig stikkord når det kommer til netthandel, det er helt avgjørende om en kunde velger å ikke handle på nettsiden på grunn av mangel på trygghet og tillit. Det siste en ønsker er å bli lurt! Det er derfor viktig med trygghetspunkter som: Kontakt oss, tydelig returordning, kundeanmeldelser, levering og betalingsalternativer. Alle disse faktorene er med på om en kunde velger å handle hos en nettbutikk.

Get Inspired har en oversiktlig kundeservice nederst på siden hvor det står om alt en skulle lure på fra retur, levering, personvern, bytte og mer. De er gode på å fremstå som en pålitelig nettside med gode rutiner og er effektive. Nettsiden bruker logoen til kjente merkevarer som Klarna, MasterCard og Visa som er pålitelige betalingsløsninger.  Alt i alt en nettside som fremstår trygg for kunder å handle hos.

skjermdump: https://www.getinspired.no/kundeservice

Kundekommunikasjon

En god kommunikasjon med kundene er viktig for omdømme til selskapet og hvordan eksisterende kunder snakker om selskap utad (WOM) til venner, familie og kjente. Hvilke plattformer man velger å være på har mye å si, og hvordan kommunikasjon man ønsker å ha med følerne og kundene sine. Get inspired kommuniserer med kundene sine gjennom Facebook, Instagram og Snapchat. På både Facebook og Instagram er de super aktive og deler inspirerende innhold. De benytter seg også av andre kanaler som e-post og SMS for nyheter, tilbud og inspirasjon.  Snapchat har jeg ikke fått noe inntrykk av ettersom jeg la de til på lørdag, og de har ikke lagt ut noe enn så lenge.

Skjermdump: instagrambruker/getinspired_no
skjermdump: Melding mottatt fra get inspired på mobil

Priser/utmerkelser

Get Inspired vant årets nettbutikk 2016 og 2020, dette står ikke på nettsiden. Et tips er å eventuelt ha det tydelig fremme på nettsiden, jeg fant ut av det på Instagram i bioen deres. (som kan ses på bilde over her av instagrammen deres).

konsept og strategi

Selskapets strategi bør være lett å forstå og være godt kommunisert ovenfor kundegruppen. Strategien bør reflektere konseptet ditt. Konseptet til Get Inspired er å selge treningstøy til damer, og få de til å smile når de mottar pakken. «Vi gjør det vi kan for å skape en ekstra hyggelig handleopplevelse. For om vi får sporty jenter til å smile, er jobben vår gjort». https://www.getinspired.no/om-oss De har i tillegg høyt fokus på kundeservice og at kunden skal føle seg sett hele veien. Hyllene deres er fylt av de kuleste produktene fra de hotteste merkevarene. De har stor følgerskare i sosiale medier, så de er ofte først ute med siste nytt og skaper trender. Min opplevelse av konseptet er at det inspirerer til nye outfits til både hverdags og trening, de bidrar til å skape treningsglede gjennom nytt fresht tøy/sko/utstyr og har en egen kategori som heter inspirasjon til både trening, trender og guide til hvilke produkter/størrelser du burde velge ut ifra dine ønsker av produktet

For å avslutte vil jeg si at alt i alt er Get Inspired en fantastisk nettside som er innbydende, oversiktlig og inspirerende. De har en velfungerende nettside som har rask levering, 30 dagers åpent kjøp og verifiserte kundeanmeldelser som man kan stole på. Eneste forbedringspotensiale jeg oppdaget var under teknologi/hastighet hvor nettsiden scoret relativt dårlig, da spesielt på opplastning på mobil, der fikk de en score på 9/100. Som tidligere nevnt er store deler av kjøpene som blir gjort i dag gjort fra mobilenheter, derfor lurt å ha en god hastighet for å ikke miste kunder over treg opplastning. Jeg har selv handlet av nettsiden og min opplevelse har vært utmerket fra ordren ble bestilt til pakken ble levert på postkontoret.

Kilder & relevante lenker:

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.